বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -3 Sept, 2017

 Posted On : September 4, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 3, 2017 

 

Q1. Which metal and mining major has appointed Kuldip Kaura as its interim CEO.

a) Larsen and Turbo

b) Vedanta limited

c) Hindalco Industries

d) Hindustan Copper Ltd.

Q2. In which of the following country, the world’s highest sandcastle has been built recently (16.68 meters tall)?

(a) China
 
(b) Germany
 
(c) USA
 
(d) France
 

Q3.Who is the present chancellor of Germany?

(a) Frank-Walter Steinmeier

(b) Joachim Gauck

(c) Angela Merkel

(d) Christian Wulff

 

Q4.The Reserve Bank of India has projected Gross Value Added rate at ___ for Financial Year 2018.

(a) 6.5%

(b) 7.5%

(c) 7.3%

(d) 7.4%

 

Q5.Fincare Small Finance bank has started its operations. Who is the CEO of this Bank?

(a)Rajeev Yadav

(b)Vijay Kumar

 (c)Anil Kotwal
 
(d)Saurabh Agarwal

 

Q6.Who has been appointed as the new Secretary General of Rajya Sabha?

(a) B.N.Bannerjee

(b) Desh Deepak Verma

(c) Sudarshan Agarwal

(d) SS Bhalerao

 

Q7.World Coconut Day is observed on ____.

(a) September 1

(b) September 2

(c) September 3

(d) September 4

 

Q8. Which Airport has bagged Energy Efficiency Award?

(a) Indira Gandhi International airport

(b) Hyderabad airport

(c) Biju Patnaik airport

(d) Bengaluru airport

 

Q9.Which state government will provide free education to girls up to graduation?

(a) Tamil Nadu

(b) Oddisa

(c) Karnataka

(d) Assam

 

Q10.Shirish Pai, who passed away recently, was the noted poet of which language?

(a) Tamil
 
(b) Telugu
 
(c) Marathi 
 
(d) Kannada

 

Answers

(1)  b      2)   b      (3)   c      (4)  c      (5)   a   (6)   b   (7)   b   (8)  b   (9)  c    (10)  c 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *