বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -26 & 27 Sept, 2017

 Posted On : September 28, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 26 & 27, 2017 

 

Q1.Which naval Ship commissioned into Indian Navy?


a) INS Kolkata

b) INS TARASA

c) INS Viraat

d) INS Betwa

Q2.Who won 5,000m gold at National Open Athletics recently?


 (a) Shri Suresh Kumar

 (b) Shri Naresh Iyer
 
(c) Shri Lakshmanan
 
(d) Shri Vijay Kumar
 

Q3.Name the two banks which became shareholders in Swift India on September 26, 2017.

(a) American Express & Bank of America

(b)  Citibank & Standard Chartered

(c) DBS & BNP Paribas

(d) HSBC & Barclays

 

Q4.The ‘PENCIL’ portal has been developed by which ministry?

(a) Defence

(b) Home

(c) Railways

(d) Labour & Employment

 

Q5. Mudra promotion camps will be launched by The Finance Ministry from September 27 from _______.

(a) Varanasi

(b) Mumbai

 (c) Delhi
 
(d) Bhopal

 

Q6.What is the new name of the Kandla Port?

(a) Chennai port

(b) Kochi port

(c) Deendayal port

(d) Kamaraj port

 

Q7.Which date the World Tourism Day observed?

(a) March 6

(b) September 27

(c) April 5

(d) February 29

Q8.What rank did the India obtain in 2017 Global Competitiveness Index?

(a) 36th

(b) 40th

(c) 70th

(d) 15th

 

Q9.The Indian government on September 27, 2017, approved for pacts by Exim Bank to bring it under which mechanism?

(a) BRICS

(b) G4

(c) SAARC

(d) OPEC

Q10Who won the 2017 SASTRA Ramanujan Prize?

(a) Maryna Viazovska
 
(b) Kaisa Matomaki
 
(c) Wei Zhang
 
(d)  Manjul Bhargava

Answers

(1)  b    2)   c    (3)   b    (4)  d    (5)   a   (6)   c    (7)   b   (8)   b   (9)   c    (10)  a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *