বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -25 Sept, 2017

 Posted On : September 26, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 25, 2017 

 

Q1.Vaishnavi Reddy belongs to which of the following sports?


a) Wrestling

b) Tennis

c) Badminton

d) Squash

Q2.Which country has become World No.1 in both ODI & Test cricket?

 (a) Australia

 (b) England
 
(c) Sri Lanka
 
(d) India
 

Q3.NABARD  has sanctioned a loan of Rs 119 crore to build seven bridges and improvement of one rural road project to which of the following States?

(a) Uttar Pradesh

(b)  Haryana

(c) Punjab

(d) Bihar

 

Q4.Coast Guard has commissioned 2 high-speed interceptor boats at which of the following ports in India? 

(a) Dighi Port

(b) Tuticorin Port

(c) Chennai Port

(d) Kochi Port

 

Q5. The “Lab on Boat” project for biological analysis of river system has been started on which river?

(a) Krishna

(b) Godavari

 (c) Brahmaputra
 
(d) Satluj

 

Q6.Which state has announced Rs.1000 Crore package in order to improve the higher education?

(a) Andhra Pradesh

(b) Kerala

(c) Gujarat

(d) Arunachal Pradesh

 

Q7.The Mega credit campaigns are being organized all over the country by Public Sector Banks (PSBs) to promote which of the following scheme?

(a) Startup India

(b) Pradhan Mantri Mudra Yojana

(c) Jan Dhan Yojana

(d) Pradhan Mantri Suraksha Bima Yojana

Q8.Who has been appointed as the Sherpa for G-20 talks from India?

(a) Suresh Prabhu

(b) Bibek Debroy

(c) Arvind Panagariya

(d) Sindhushree Khullar

 

Q9.Zaha Hadid has been conferred the Riba Gold Medal for her notable contribution in the field of?

(a) Politics

(b) Architecture

(c) Social Work

(d) Music

Q10.Who has become India’s permanent representative at the U.N.?

(a) Syed Akbaruddin
 
(b) Vijay Gokhale
 
(c) Vikas Swarup
 
(d)  Vijay Gokhale

Answers

(1)  c    2)   d    (3)   b    (4)  a    (5)   c   (6)   c    (7)   b   (8)   c   (9)   b    (10)  a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *