বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -24 Sept, 2017

 Posted On : September 25, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 24, 2017 

 

Q1.The Indian government on September 24, 2017, announced to setup _____ scrap-based steel plants.


a) 4

b)5

c) 8

d) 10

Q2.The ICC on September 24, 2017, launched an anti-corruption scrutiny into which country’s cricket Board?

 (a) Sri Lanka

 (b) England
 
(c) India
 
(d) West Indies
 

Q3.How many % of equity stake from Shoppers stop did Amazon buy?

(a) 10

(b)  8

(c) 5

(d) 4

 

Q4.The Chief Minister of which state declared on September 21, 2017, the year 2017 as the e-Pragati year?

(a) Gujarat

(b) Kerala

(c) Maharashtra

(d) Andhra Pradesh

 

Q5. The “Lab on Boat” project for biological analysis of river system has been started on which river?

(a) Krishna

(b) Godavari

 (c) Brahmaputra
 
(d) Satluj

 

Q6.Abdul Majid an eminent actor, director and writer who passed away recently belongs to which state?

(a) Andhra Pradesh

(b) Kerala

(c) Assam

(d) Arunachal Pradesh

 

Q7.President Ram Nath Kovind will visit which country in the month of October?

(a) Russia

(b) Ethiopia

(c) USA

(d) Indonesia

Q8. India, US & Afganistan are a part of the joint trade and investment show being held in which city?

(a) Mumbai

(b) Chennai

(c) New Delhi

(d) Kolkata

 

Q9.“Pralay Sahayam”, a multi-agency exercise was held in which city on September 23, 2017?

(a) Hyderabad

(b) Mumbai

(c) Bengaluru

(d) New Delhi

Q10.PM Modi launched the Deendayal Hastkala Sankul in _______.

(a) Varanasi
 
(b) Gandhinagar
 
(c) Jaipur
 
(d)  Kolkata

Answers

(1)  b    2)   a    (3)   c    (4)  d    (5)   c   (6)   c    (7)   b   (8)   c   (9)   a    (10)  a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *