বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -23 Sept, 2017

 Posted On : September 25, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 23, 2017 

 

Q1.India has got its first HIgh Horsepower locomotive from which country?


a) France

b) Italy

c) Germany

d) USA

Q2.Which film is the official entry from India to the 90th Oscar awards?

 (a) Ohm

 (b) Newton
 
(c) Joule
 
(d) Pascal
 

Q3.NATO wrapped up the naval exercise Dynamic Monarch in ______.

(a) Italy

(b)  Turkey

(c) USA

(d) Greece

 

Q4.C. N. R. Rao is related to which branch of science?

(a) Physics

(b) Biology

(c) Chemistry

(d) Botany

 

Q5. The military Exercise ‘Panda Kangaroo 2017’ was held between China and ______.

(a) Pakistan

(b) the USA

 (c) Russia
 
(d) Australia

 

Q6.Which airlines company & Cleartrip signed an agreement with Google Flights on September 22, 2017

(a) SpiceJet

(b) Vistara

(c) Air India

(d) Go Air

 

Q7.PV Sindhu was ranked ____ in the latest WF world rankings on 21st September 2017?

(a) 3rd

(b) 2nd

(c) 1st

(d) 4th

Q8. Haifa Day to salute the Indian soldiers who laid down their lives to liberate Haifa in 1918 is celebrated on which day?

(a) 21 September

(b) 22 September

(c) 23 September

(d) 24 September

 

Q9.Who was named “Actor of the Year” in GQ Men Of The Year Awards 2017?

(a) Rajkumar Rao

(b) Irfan Khan

(c) Ranveer Singh

(d) Aamir Khan

Q10.Which of the following bank is going to offer pre-approved cards to its customers?

(a) PNB
 
(b) HDFC
 
(c) SBI
 
(d)  EXIM

Answers

(1)  a    2)   b    (3)   b    (4)  c    (5)   d   (6)   a    (7)   b   (8)   c   (9)   a    (10)  c

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *