বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -2 Sept, 2017

 Posted On : September 4, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 2, 2017 

 

Q1. The US government has approved the first ever gene altering leukemia treatment. The therapy has been designed by ______.

a) Novartis

b) Actelion

c) Tibotec

d) Pfizer

Q2. Who on September 1, 2017, was appointed as Vice Chairman of the NITI Aayog?

(a) Lalit Jalan
 
(b) Rajiv Kumar
 
(c) Sumant Sinha
 
(d) None of the above
 

Q3.Union Bank on September 1, 2017 reduced its MCLR(marginal cost of lending rates) rate by ____ basis points.

(a) 30

(b) 40

(c) 20

(d) 50

 

Q4.Which Indian state has launched a Public Grievance redressal system for its citizens online?

(a) Uttar Pradesh

(b) Goa

(c) Telangana

(d) Karnataka

 

Q5.Who has been appointed the state President of BJP in Uttar Pradesh?

(a) Shri Mahendra Nath Pandey

(b) Shri Rajiv Pratap Rudy

 (c) Uma Bharti
 
(d) Shri Rajiv Kumar

 

Q6.Who on September 1, 2017 took over as the Secretary General of Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry?

(a) Pankaj Patel

(b) Ashish Bahuguna

(c) Siddharth Birla

(d) Sanjaya Baru

 

Q7.The 3 day long, International Hindu Conference has begun in which country?

(a) India

(b) Nepal 

(c) Bhutan

(d) Bangladesh

 

Q8. Who among the following has been given the additional charge as the CMD of Coal India Ltd?

(a) Gopal Singh

(b) Sunil Arora

(c) Santosh Sharma

(d) Prakash Kumar Singh

 

Q9.How many new railway bridges to be built in Pune district recently?

(a) 13

(b) 15

(c) 9

(d) 6

 

Q10.Which bank on August 31, 2017 gave a national level banking correspondent contract to services division of Aksh Optifibre?

(a) State bank of India
 
(b) Bank of Baroda
 
(c) ICICI Bank
 
(d) Axis Bank

 

Answers

(1)  a      2)   b      (3)   c      (4)  b      (5)   a   (6)   d   (7)   b   (8)  a   (9)  d    (10)  b 

 

 

Showing Comments :


FirstMeredith
September 4, 2017 at 7:13 am
I have noticed you don't monetize your blog, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you've got hi quality content. If you want to know how to make extra bucks, search for: Mrdalekjd methods for $$$