বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -12 Sept, 2017

 Posted On : September 13, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 12, 2017 

 

Q1.Name the scheme launched by Airtel as a part of Connectivity solutions for start-ups?

a) Office-in-a-box

b) Office-in-a-bag

c) Office-in-a-cubicle

d) Office-in-a-drawer

Q2.The commerce ministry of India organized the state start-up conference in which city?

(a) Mumbai
 
(b) Chennai
 
(c) New Delhi
 
(d) Pune
 

Q3.The Consumer Price Index (CPI) or retail inflation rose ____ per cent in August from a year earlier.

(a) 3.25%

(b) 3.7%

(c) 3.5%

(d) 3.36%

 

Q4.The web-based FoSCoRIS system has been launched by ___________


(a) National Payments Corporation of India

(b) Food Safety and Standards Authority of India(FSSAI)

(c) Reserve Bank of India

(d) Department of Industrial Policy and Promotion

 

Q5. The 2 mountain ranges on Pluto have been named after __________  and  ___________.

(a) Apa Sherpa and Peter Habeller

(b) Rob Hall and Achille Compagnoni

 (c) Tenzing Norgay and Edmund Hillary
 
(d) George Mallory and Joe Black

 

Q6.Which city will host the 5th edition of Coastal Shipping & Inland Water Transportation Business Summit 2017?

(a) Mumbai

(b) Kochi

(c) Coimbatore

(d) Trivandrum

 

Q7.Harry Potter’s Hogwarts letter has been recently auctioned off for how much amount?

(a) 5000 pounds

(b) 1000 pounds

(c) 3000 pounds

(d) 7000 pounds

 

Q8. The second World Congress of Optometry has begun in which city?

(a) Lucknow 

(b) Hyderabad

(c) Vishakhapatnam

(d) Indore

 

Q9.International day for South-South corporation was observed globally on?

(a) 13th September

(b) 11th September

(c) 12th September

(d) 10th September

 

Q10.How many Committees of Cabinet are reconstituted by the Union Government?

(a) 4
 
(b) 6
 
(c) 3
 
(d)  8

Answers

(1)  a      2)   c      (3)   d      (4)  b     (5)   c   (6)   b   (7)   d   (8)   b  (9)   c    (10)   b

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *