বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -11 Sept, 2017

 Posted On : September 12, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 11, 2017 

 

Q1.What amount did the Union Government announce to host the smart city contest recently?

a) 50 lakhs

b) 45 lakhs

c) 40 lakhs

d) 30 lakhs

Q2.Name the naval ship which was flagged off by the Union Defence Minister Nirmala Sitharaman in Goa?

(a) INS Sakthi
 
(b) INS Viraat
 
(c) INSV Tarini
 
(d) INS Betwa
 

Q3.Who will address the students in New Delhi the on theme of ‘Young India, New India’?

(a) Shri Arun Jaitley

(b) Shri Prakash Javadekar

(c) Venkaiah Naidu

(d) Shri Narendra Modi

 

Q4.Which city the Netaji statue unveiled recently?


(a) Chennai

(b) Kolkata

(c) Patna

(d) Mumbai

 

Q5. The CM of which state was honored at the international event for work in organic farming?

(a) Sikkim

(b) West Bengal

 (c) Bihar
 
(d) Gujarat

 

Q6.The researchers of which Institute have developed a low-cost method for treating Osteoarthritis?

(a) IIT Mumbai

(b) IIT Kanpur

(c) IIT Roorkee

(d) IIT Delhi

 

Q7.In which state is the Parali I island located, which has vanished due to coastal erosion?

(a) Gujarat

(b) Lakshadweep

(c) Andaman & Nicobar islands

(d) West Bengal

 

Q8. In which year was the World Trade Center in New York attacked by terrorists?

(a) 2001

(b) 1999

(c) 2000

(d) 2002

 

Q9.Which renowned lawyer announced his retirement from the legal field?

(a) Kapil Sibbal

(b) Prashant Bhushan

(c) Ram Jethmalani

(d) Arun Jaitley

 

Q10.What was the theme of the 2017 World Suicide Prevention Day (WSPD)?

(a) Connect, Communicate, Care
 
(b) Take a minute, change a life
 
(c) Connect, Communicate, Care
 
(d)  Light a candle near a Window

 

Answers

(1)  a      2)   c      (3)   d      (4)  b     (5)   a   (6)   c   (7)   b   (8)   a (9)   c    (10)   b

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *