বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -11 & 12 Oct, 2017

 Posted On : October 13, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Oct 11 & 12, 2017 

 

Q1.Which of the following became the first state to have cut value-added tax (VAT) on petrol and diesel in line with the central government’s decision?


a) Assam

b) Haryana

c) Gujarat

d) Rajasthan

Q2.Which among the following state become the first state to incorporate skill development programme in the higher education?

 (a) Rajasthan

 (b) Assam
 
(c) Gujarat
 
(d) Tamil Nadu
 

Q3.According to a report by professional networking giant LinkedIn, India ranked at which position for the largest markets in pharmaceuticals and biotechnology workforce?

(a) 6th

(b)  2nd

(c) 3rd

(d) 4th

 

Q4.Visa on October 10, 2017, signed an agreement with which State government to boost digital payments?

(a) Madhya Pradesh

(b) Uttar Pradesh

(c) Andhra Pradesh

(d) Gujarat

 

Q5.The Indian government on October 10, 2017, announced to set up units in post offices for _________.

(a) PAN card

(b) Passport

 (c) Driving License
 
(d) Aadhar Card

 

Q6.Which of the following country launched its fourth Michibiki satellite for a new high-precision global positioning system (GPS) in October 2017?

(a) Japan

(b) China

(c) USA

(d) Germany

 

Q7.Which of the following state government launched Sankalp Seva bus service of 50 buses to connect the villages in the state?

(a) Punjab

(b) Uttar Pradesh

(c) Uttarakhand

(d) Kerala

Q8.Which State’s Chief Minister has announced a financial assistance of Rs 2 lakh for widow remarriage?

(a) Punjab

(b) Jharkhand

(c) Madhya Pradesh 

(d) Tamil Nadu

 

Q9.The SAMPADA scheme was launched by the ministry of?

(a) Woman and Child Affairs

(b) Food Processing Industries

(c) Law

(d)  Home

Q10.Name the head of the panel formed to look into pay hike issue of lower court judges?

(a) PV Reddy
 
(b) MS Radhey
 
(c) KP Reddy
 
(d)  KY Sinha

Answers

(1)  c    2)   a    (3)   b    (4)  c    (5)   d   (6)   a    (7)   b   (8)   c   (9)   b    (10)  a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *