বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -10 Oct, 2017

 Posted On : October 11, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Oct 10, 2017 

 

Q1.How many projects on October 9, 2017 were approved by the National Mission for Clean Ganga in the northern belt of the country to take forward the ambitious Namami Gange programme?


a) 5

b) 6

c) 8

d) 10

Q2.Which state government has launched ‘Solar Briefcase’ to provide electricity in remote areas?

 (a) Uttarakhand

 (b) Assam
 
(c) Gujarat
 
(d) Tamil Nadu
 

Q3.What is India’s rank as per the list released by Brand Finance’s Nation Brands 2017 report?

(a) 6th

(b)  8th

(c) 3rd

(d) 4th

 

Q4.What was the theme for India Water Week 2017?

(a) Why waste water?

(b) Energy and Water

(c) Water for All: Striving Together

(d) Water and Energy for Inclusive Growth

 

Q5. Where did a Blockchain Business Conference, which had sessions on Blockchain in banking, insurance and capital markets held?

(a) Andhra Pradesh

(b) Telangana

 (c) Madhya Pradesh
 
(d) Odisha

 

Q6.Who among the following has been selected for this year’s prestigious Vayalar award?

(a) Amitav Ghosh

(b) Shashi Tharoor

(c) Khushwant Singh

(d) TD Radhakrishnan

 

Q7.Which of the following banks in October 2017 announced to provide financial assistance of Rs. 10 crores to the Indian Armed Forces?

(a) State Bank of India

(b) ICICI Bank

(c) Bank of Baroda

(d) Axis Bank

Q8.Who got the Nobel prize in economics for the year 2017?

(a) Bengt Holmström

(b) Oliver Hart

(c)  Richard H. Thaler

(d) Angus Deaton

 

Q9.To which field did Prabhakarpant Ojharkar who passed away recently belong to?

(a) Journalist

(b) Politician

(c) Actor

(d)  Director

Q10.The Supreme Court on October 9th, 2017 imposed a ban on the sale of firecrackers till 31st October 2017 in which State/Union Territory?

(a) Delhi/NCR
 
(b) Bihar
 
(c) Maharashtra
 
(d)  Jammu and Kashmir

Answers

(1)  c    2)   a    (3)   b    (4)  d    (5)   a   (6)   d    (7)   b   (8)   c   (9)   b    (10)  a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *