বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -1 Sept, 2017

 Posted On : September 4, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 1, 2017 

 

Q1. Where is the headquarter of Hindustan copper Ltd. located?

a) Maharashtra

b) Bihar

c) Punjab

d) West Bengal

Q2. National Nutrition week will be observed from ___ to ___ September.

(a) 2-8
 
(b) 1-7
 
(c) 3-9
 
(d) 15-21
 

Q3.Canara Bank on September 1, 2017 cut interest rate on savings bank accounts to ____%.

(a) 3.6

(b) 3.7

(c) 3.5

(d) 3.8

 

Q4.What rank did CSIR get in the Public research institution of the world?

(a) 4

(b) 9

(c) 10

(d) 2

 

Q5.Who has been appointed the secretary in department of financial services(DFS) recently?

(a)Shri Praveen Kumar

(b)Shri Vijay Kumar

 (c)Shri Kailash
 
(d)Shri Rajiv Kumar

 

Q6.Which company gains permit to test self-driving cars in California recently ?

(a)Renault

(b) ford

(c) Samsung

(d) Apple

 

Q7.Who has been appointed as the chairperson of CBSE board recently?

(a) Rajesh Khanna

(b) Vinod Kumar 

(c) Nitish kumar

(d) Anita Karwal

 

Q8. Which country has signed an MOU with India in Railways recently?

(a) Switzerland

(b) South Korea

(c) Newzealand

(d) South Africa

 

Q9.Who is appointed as new Election Commissioner of India recently ?

(a) Vijay Sekhar

(b) Navin Chawla

(c) M.S Gill

(d) Sunil Arora

 

Q10.Which city is hosting the Rajaswa Gyan Sangam?

(a) Jaipur
 
(b) Kochi
 
(c) New Delhi 
 
(d) Pune

 

Answers

(1)  d      2)   b      (3)   a      (4)  b      (5)   d   (6)   c   (7)   d   (8)  a   (9)  d    (10)  c 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *