বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -09 Oct, 2017

 Posted On : October 10, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Oct 09, 2017 

 

Q1.The Intensified Mission Indradhanush (IMI) launched by the central government aims to improve immunization coverage in select districts and cities by at least 90% by


a) November 2018

b) December 2017

c) September 2018

d) December 2018

Q2.Which of the following countries hosted an international conference on “Dialogue of Civilizations – IV”?

 (a) Australia

 (b) England
 
(c) Sri Lanka
 
(d) India
 

Q3.Where did ‘Rashtriya Sanskriti Mahotsav – 2017’ held?

(a) Varanasi

(b)  Ahmedabad

(c) Surat

(d) Delhi

 

Q4.How many states in Reserve Bank of India to soon Launch Financial Literacy Drive?

(a) 9

(b) 5

(c) 6

(d) 11

 

Q5. The smart city project in Puducherry is being implemented with help from which Nation

(a) France

(b) Russia

 (c) US
 
(d) Japan

 

Q6.The Indian Airforce completed how many years on 8th October,2017?

(a) 67

(b) 75

(c) 85

(d) 97

 

Q7.For Which Group of ministers (GoM) set up under Assam Finance Minister Himanta Biswa Sarma to make the composition scheme more attractive and also revisit rates on restaurants ?

(a) ICSI Southern India Regional Council

(b) Goods and Service tax Council (GST)

(c) Southern Zonal Council

(d) Vidhan Sabha

Q8.Who Got Germany’s Highest Civilian Honour recently ?

(a) Suresh Kapoor

(b) Rajesh Nath

(c) Naresh Iyer

(d) Vivek Chopra

 

Q9.Name the NASA’s spacecraft which captured its first images of the Martian moon Phobos on September 29, 2017.

(a) NASA’s Mars Maven spacecraft

(b) NASA’s Mars Odyssey spacecraft

(c) NASA’s Mars Orion spacecraft

(d)  NASA’s Mars Juno spacecraft

Q10.Who among the following won men’s singles title in China Open 2017 (Tennis)?

(a) Rafael Nadal
 
(b) Grigor Dimitrov
 
(c) Andy Murray
 
(d)  Nick Kyrgios

Answers

(1)  d    2)   d    (3)   b    (4)  a    (5)   a   (6)   c    (7)   b   (8)   b   (9)   b    (10)  a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *