বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -08 Sept, 2017

 Posted On : September 9, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 8, 2017 

 

Q1.The government of which state has signed a pact to build India’s first Hyperloop system?

a) Andhra Pradesh

b) Arunachal Pradesh

c) Tripura

d) Goa

Q2.In Which State is the Bindawas National sanctuary located?


(a) Manipur
 
(b) Haryana
 
(c) Himachal Pradesh
 
(d) Punjab
 

Q3.Where are the headquarters of the Indian Council of Agricultural Research (ICAR) located?

(a) New Delhi

(b) Mumbai

(c) Bangalore

(d) Chennai

 

Q4.Which online facility has been launched by the Union government to resolve foreign trade issues?

(a) Contact@FTID

(b) Contact@IDFT

(c) Contact@DGFT

(d) Contact@DGTI

 

Q5. Which Indian-origin teenager has become one of the youngest boy to fly a single-engine plane?

(a) Adhyasa Poorvathi

(b) Mansour Anis

 (c) Shreya Beesam
 
(d) Shreya Beesam

 

Q6.Who on September 7, 2017 was elected as the new Chairman on PTI?

(a) N.Ravi

(b) Sharad Singhania

(c) Hemant Kumbhar

(d) Vivek Goenka

 

Q7.Which of the following country is going to host 2019 Commonwealth Weightlifting Championship?

(a) India

(b) China

(c) Britain

(d) Poland

 

Q8. India will grant gratis visas to the citizens of which of the following nation?

(a) Malaysia

(b) Canada

(c) Myanmar

(d) China

 

Q9.‘Seven Star Formula’ for development of smart villages has been launched by which state?

(a) Andhra Pradesh

(b) Odisha

(c) Telangana

(d) Bihar

 

Q10. Which actress has become the ambassador of tourism Australia?

(a) Priyanka Chopra
 
(b) Parineeti Chopra
 
(c) Madhuri Dixit
 
(d) Deepika Padukone

 

Answers

(1)  a      2)   b      (3)   a      (4)  c     (5)   b   (6)   d   (7)   a   (8)   c   (9)   a    (10)   b

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *