বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -07 Sept, 2017

 Posted On : September 8, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 7, 2017 

 

Q1.The government of which state has signed a pact to build India’s first Hyperloop system?

a) Andhra Pradesh

b) Arunachal Pradesh

c) Tripura

d) Goa

Q2.What is the name of the joint military training that will be conducted at Joint Base Lewis McChord, Washington, USA from 14- 27 September 2017 between India and USA?

(a) Indra
 
(b) Mitra Shakti
 
(c) Surya Kiran
 
(d) Yudh Abhyas
 

Q3.Which Insurance Company gets SEBI approval for Rs 8,400 crore IPO?

(a) LIC Of India

(b) SBI Life Insurance

(c) HDFC Life Insurance

(d) Axis Life Insurance

 

Q4.Who is the author of ‘How India Sees the World’ which was launched recently?

(a) Shyam Saran

(b) Rajan Naresh 

(c) Kailash Sharma

(d) Raj Vivek 

 

Q5.With Which country India decided to step up Defence Cooperation?

(a) China

(b) Japan

 (c) South Korea
 
(d) Myanmar

 

Q6.Who on September 7, 2017 was elected as the new Chairman on PTI?

(a) N.Ravi

(b) Sharad Singhania

(c) Hemant Kumbhar

(d) Vivek Goenka

 

Q7.Vice President, Venkiah Naidu launched the DIKSHA portal for _______.

(a) teachers

(b) farmers

(c) doctors

(d) Journalists

 

Q8. MIT University on September 7, 2017 signed an agreement with which company for research on artificial intelligence?

(a) Facebook

(b) Dell

(c) IBM

(d) HP

 

Q9.Which telecommunications company on September 7, 2017 launched the ‘GST Advantage’ for SMEs?

(a) Airtel

(b) Jio

(c) Vodafone

(d) BSNL

 

Q10. Ankur Mittal Belongs to which sports?

(a) Boxing
 
(b) Shooting
 
(c) Rowing
 
(d) Badminton

 

Answers

(1)  a      2)   d      (3)   b      (4)  a     (5)   b   (6)   d   (7)   a   (8)   c   (9)   a    (10)   b

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *