বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -06 Sept, 2017

 Posted On : September 7, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 6, 2017 

 

Q1.Which institute was awarded its first international project in Myanmar to Punj Lloyd-Varaha?

a) National Highway Authority of India

b) Anna University

c) Indian Institute of technology

d) National Institute of technology

Q2.Who will take charge as National Mineral Development Corporation CMD?

(a) Shri Vignesh Raj
 
(b) Shri Rajesh Sharma
 
(c) Shri N Baijendra Kumar
 
(d) Shri Naresh Kumar
 

Q3.The captain of the Indian basketball team recently created history by getting signed by the Australian basketball team.Name him.

(a) Satnam Singh

(b) Amritpal Singh

(c) Yadwinder Singh

(d) VisheshBhriguvanshi

 

Q4.The two new contraceptives launched by the Union Health ministry are named as-

(a) Antara and Kavach

(b) Bandhan and Suraksha

(c) Sahaj and Sayyam

(d) Chhaya and Antara

 

Q5.Who is the present Governor of Arunachal Pradesh?

(a) S. C. Jamir

(b) P. B. Acharya

 (c) Mridula Sinha
 
(d) V P Singh Badnore

 

Q6.Who launched the National Nutrition Strategy recently?

(a) Sukanya Samriddhi Account

(b) Midday Meal Scheme

(c) NITI aayog

(d) Atal Pension Yojana

 

Q7.How many teachers were awarded the National award for Teacher’s day by the Vice-President Venkaiah Naidu?

(a) 219

(b) 220

(c) 190

(d) 250

 

Q8. The Indian Coast Gaurd has handed over patrol vessel ___ to Srilanka in September 2017.

(a) Indira

(b) Tarini

(c) Varuna

(d) Karuna

 

Q9.The Cadet Chess Championship in the under-12 category has been won by which player?

(a) Vani Deshmukh

(b) Rani Deshmukh

(c) Divya Deshmukh

(d) Kavita Deshmukh

 

Q10. Lyricist of FIFA U-17 World Cup’S Official Song is?

(a) Amitabh Bhattacharya
 
(b) Om Puri
 
(c) Kailash Kher
 
(d) Gulzar

 

Answers

(1)  a      2)   c      (3)   b      (4)  d     (5)   b   (6)   c   (7)   a   (8)   c   (9)   c    (10)   a

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *