বাংলা English हिन्दी नेपाली ਪੰਜਾਬੀ සිංහල தமிழ் తెలుగు

New Sarkari Jobs

Latest Current Affairs Quiz -05 Sept, 2017

 Posted On : September 6, 2017

Latest GK & Current Affairs Quiz

Sept 5, 2017 

 

Q1.Who has been appointed as the New Sports Minister?

a) Rajyavardhan Singh Rathore

b) Vijay Goel

c) Ananta Kant Mishra

d) Madhur Verma

Q2.Who has been appointed as the Managing Director and Chief Executive Officer of Tamilnad Mercantile Bank?

(a) NV Krishna Moorthy
 
(b) KV Rama Moorthy
 
(c) HS Upendra Kamath
 
(d) Gyanendra Kamath
 

Q3.Health and Family Welfare Minister Jomde Kena, who passed away recently was the minister of which state?

(a) Assam

(b) Meghalaya

(c) Arunachal Pradesh

(d) Andhra Pradesh

 

Q4.The first consignment of 30 MT of High-Speed Diesel has been sent from India to which country by land route?

(a) Bangladesh

(b) Myanmar

(c) Nepal

(d) Bhutan

 

Q5.How many millions funding Plan for BRICS announced by China?

(a) 125

(b) 80

 (c) 95
 
(d) 39

 

Q6.For Which river Union Government formed the task force for speedy implementation?

(a) Ganga

(b) Yamuna

(c) Krishna

(d) Godavari

 

Q7.Which country will India tour from June to September 2018?

(a) China

(b) Australia

(c) Sri Lanka

(d) England

 

Q8. Which country will host the BRICS summit 2018?

(a) South Africa

(b) Brazil

(c) India

(d) Russia

 

Q9.The government of which state has decided to reimburse tuition fees till graduation &  provide free education to girls from class one to graduation level in all public and aided private schools and colleges?

(a) Kerala

(b) Uttar Pradesh

(c) Karnataka

(d) Gujarat

 

Q10. CM of which state has recently launched the ‘Gyankunj project’ for the schools-the objective of which is to produce world-class students.

(a) Goa
 
(b) West Bengal
 
(c) Pondicherry
 
(d) Gujarat

 

Answers

(1)  a      2)   b      (3)   c      (4)  b      (5)   b   (6)   a   (7)   d   (8)  a   (9)  c    (10)  d

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *